keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Päivä 3

No nyt alkaa tapahtumaan! Pensasbasilika tekee jo ensimmäisiä itujaan. Toivon myös muiden ruukkujen pikaista itämistä, vaikka pusseissa ilmoitettiin itämisajaksi noin paria viikkoa (pahimmillaan)... Yritin tihrustella pariin muuhunkin ruukkuun, mutta en voi sanoa oliko siellä sitten tapahtunut mitään.

Aikaisemmin ilmoitin ongelmakseni liruuttavat pienet ruukut. Kun sain Idätyspakettini huomasin riemukseni, että Zengrowlle mitoitetut ruukut ovat juuri niitä pieniä liruruukkuja. Hetken mietein että nauranko vai itkenkö..tämä on sitä minun arpaonnea. Pikkuruukuista ei kuitenkaan ole lähteny mitään ääniä, vaikka ne ovat tyhjempiä kuin kolme muuta ruukkua. Olen aikaisemmin varmaan sitten pitänyt pöytäpuutarhassa himpun liian matalaa vesitasoa..eli ei se vesimittari siinä sivussa ihan turhaan ole :D  Nyt sitten koitan pitää vesitason sopivana. 

Idätysvaiheen takia en pääse kokeilemaan "berocca-tabletteja" ja nyt nuo aikaisemmat kasvatukset näyttävätkin vähän kitukasvuisilta. Hienosti ne varttaan kasvattaa, mutta siinäpä se kaikki sitten onkin. Lehtiin olisi mukava saada vähän leveyttä, mutta uskon tämän kapealehtisyyden johtuvat nyt ravinteiden puutteesta. Aion vielä niita rumiluksia tarkkailla..ehkä vaihdan ne kuitenkin uusiin salaatteihin sitten kun loputkin purkit ovat itäneet ja ravinnetta voi alkaa käyttämään. Hienosti ne salaatit kuitenkin jaksaa pysyä elossa pelkällä vedellä.

Ja loppuun vielä kuvaa pensasbasilikan idusta.



Ei kommentteja: