sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Päivä 0

Aloitin juuri..siis nyt yöllä, ajanlaskun alusta.. Odottamani idätyspaketti saapui viimeinkin ja nopeampaa mitä kuvittelin. Jos kerrotaan toimitusongelmista samaan aikaan kun VR myöhästelee ja Finnair painii laukkukaaosten kanssa, voi kuvitella että toimitusongelma saattaa venähtää. No, sain purkkini ja purnukkani muutama päivä sitten ja nyt viimeinkin päätin mitkä rehuruukut saavat lähteä. Ihan tasapuolisuuden vuoksi jäi yksi kutakin lajiketta..näin muistin virkistykseksihän minulla oli kaupasta haettuna basilikaa, lehtisalaattia ja jääsalaattia. Ostos tehtiin 21.12.2009 ja kasvatukset ovat elossa vieläkin. Se on ihme sinänsä, sillä yleensä minä tapan muovikukankin jo katseellani. Zengrow on siis pitänyt lupauksensa kaupan yrttien osalta. 

Mutta nyt alkaa elämästä tulemaan jännää.. sillä nyt yöllä (silloin saa parhaimmat ideat) laitoin pöytäpuutarhaani kasvamaan pensasbasilikaa, minitomaattia ja mansikkaa. Siemenet ovat olleet jo joulukuusta asti tilattuna ja odottamassa. Samalla kun hävitin muutaman purkin uusien alta pois vaihdoin veden ja onnistuin kuin onnistuinkin saamaan silmäteräni useampaan osaan.... Ja miten se onnistui, niin en tiedä. Ehkä toisesta reunasta tuli painavampi toiseen reunaan verrattuna ja samalla tein jonkin kiertoliikkeen joten pumppu irtosi kannesta. Lopulta innostuin kurkkaamaan "tornin" sisälle, joka myöskin menee kolmeen osaan sillä pumppu vielä erikseen irtoaa sieltä kuoristaan.. Siinä sitten ihmeteltiin ja kasattiin uudestaan.. Ja näin naisena voin todeta, että olipa näppärä purkaa ja kasaa. Zengrow suorastaan purkautuu ajatuksesta..jopa silloin kun ei tarvitsisi. 

Tässäpä yksi otos Zengrowsta idätyskannen kanssa, mitä pääsin vihdoinkiin kokeilemaan. Tässä kyseisessä ruukussa on kasvamassa mansikka.





Ei kommentteja: