keskiviikko 30. joulukuuta 2009

9. päivä pöytäpuutarhan kanssa

Salaatit ja basilikat on ostettu kaupasta 21.12. ja ne kukoistavat vieläkin. En viitsinyt edes kuvaa ottaa, sillä ei se tämän hetkinen tilanne tuosta aikaisemmasta kuvasta paljoakaan poikkea. Muutama lehti on harvennettu leivän päälle ja basilikaa on nipsitty sieltä täältä... Lehtisalaatti on kuitenkin alkanut aukasemaan lehtiään enemmän, eli se ei ole enää niin sumpussa ja uudet pienet lehdet alkavat kurottelemaan lamppuja kohti. Aloin tässä pohtimaan kasvien kasvuvauhtia ilman ravintoainetta ja ravintoaineen kanssa..no, niitä odotellessa olen jo suunnitellut vaikka mitä. Tällä hetkellä minun yrtit saavat vain hapekasta vettä mutta toistaiseksi se on onneksi riittänyt :)

Pöytäpuurtarhaan ei näytä ihan kaikki ruukut sopivan. Minulla on kaksi niin sanottua epäsopivaa ruukkua pöytäpuutarhassa ja toisella ruukuista on tapana aiheuttaa ikävää lirinä-ääntä. En tiedä miksei se toinen ruukku ala liruuttaan, mutta se toinen on todella kosketusherkkä. Ruukkujen ongelmaksi on muodostunut niiden pienuus. Onnistuin jopa toisen ruukun saamaan menemään kokonaan läpi ruukulle kuuluvasta reiästä..onneksi ei tippunut sinne säiliöön vaan pysyi vielä hyppysissä. Muiden neljän ruukun kanssa ei olekaan sitten mitään ongelmia sillä ne sopivat hyvin pöytäpuutarhaan.

Tässä vaiheessa uskalla jopa väittää että pöytäpuutarhassa olevat kasvit ovat paremmassa kunnossa kuin sillä hetkellä mitä ne tuli kaupasta. Kasvien lehdet ovat todella jäykät ja pureskeltaessa ne tuntuvat myös kosteilta ja rapsakoilta.

Ei kommentteja: