perjantai 18. joulukuuta 2009

Blogin alkulämmittelyä

En ole aikoihin blogiani kirjoitellut ties mihin syyhyn aina vedoten. Milloin ei ole aikaa ja toisinaan ei jaksa. Nyt kuitenkin on tulevaisuudessa tapahtumassa jänniä asioita ja ajattelin ihan keskittyä sen jännän kivan asian bloggaamiseen. 

 

Olen tilannut itselleni joululahjaksi Zengrow pöytäpuutarhan. Sormet syyhyten sitä nyt täällä odotellaan ja osa siemenistäkin on jo tilattuna. Kaikkea ei onneksi tarvitse siemenestä asti ihmetellä, vaan lupausten mukaan pöytäpuutarha kykenee ylläpitämään kaupan tuoreyrttiruukut ja salaattiruukut hyvässä kunnossa kauan..eli nyt se basilika ei tule nahistumaan yön aikana.

 

Olenkin nyt sitten tarkkaillut lähikauppojen tuoreyrttikokoelmaa sekä ruukullisten salaattien kirjoa. Esimerkiksi basilika kuulemma pysyy noin 5 kk syömiskelpoisena, kun sitä aina muistaa leikellä ettei sen varsi muutu puumaiseksi. 

 

Vesiviljelyyn perustuva Zengrow siis kierrättää hapekasta vettä kasveille...eli ONNEKSI mullan kanssa ei tarvitse alkaa sähläilemään. Lomalle lähtiessä ei tarvitse huolehtia, että saavatko kasvit vettä tarpeeksi vai ylikastelenko ne lähtiessäni..tosin tulevaisuudessa en varmaan malta enää lähteä mihinkään :D

 

Pelkällä kiertävällä hapekkaala vedellä kasvit eivät tule toimeen. Siksipä pöytäpuutarhalle on kehitetty oma ravinnetabletti joka tiputetaan veden sekaan. Näin amatööriviljelijänä ja -kasvinkasvattajana tilasin pöytäpuutarhan lisäksi idätyspaketin, jonka mukana tulevat ruukut, kasvatusalustat ja ravinne.

 

Nyt sitten jään odottelemaan joko saan pöytäpuutarhani maanantaina vai meneekö tiistaille ;) Lisää Zengrowsta löydät Viheraseman omalta nettisivulta.

2 kommenttia:

MUUMI MAMMA kirjoitti...

MAHTAVAA,KUN OLET TAAS ALKANU PITÄÄN BLOGIA JA SINULA ON VARMAAN MUKAVA KASVATAA KAIKENLISIA YRTEJÄ JA SALATEJA PÖYTÄ PUUTARHASSA

Sininen Kaleidoskooppi kirjoitti...

Juu,on ollu mukavaa pöytäpuutarhan parissa. Kunhan tässä saa ne ruukut ja kasvatusalustat niin voin aloittaa sitten niistäkin bloggaamaan :)